Räikkönen heeft problemen met de medium bandencompound

26 juli 2014 — De Scuderia was deze gisteren ‘best of the rest’ in de eerste oefensessie. Beide Ferrari-piloten stonden net onder beide Mercedessen. De Fin Kimi Räikkönen was tijdens de eerste vrije training vier tienden sneller dan teamgenoot Fernando Alonso, die tot nog toe dit seizoen de bovenhand heeft op de Fin.

image
In de namiddag vielen beide Ferrari’s wat terug. Fernando Alonso eindigde vierde en Kimi Räikkönen eindigde als zesde. Beide rijders moesten een seconde toegeven ten opzichte van de Mercedes van Lewis Hamilton, die beide trainingen als eerste afsloot.

Kimi Räikkönen wist ons reeds op de Hockenheimring te vertellen dat hij een beter gevoel had met de behandeling van zijn bolide. Ook op de Hungaroring is hij best tevreden. “Deze morgen hebben we goed werk geleverd. We hebben verschillende zaken getest en ik ben vrij tevreden met hoe de wagen reageert.”

In de namiddag ondervond de Fin meer last met de medium banden van Pirelli. “Ik heb geen problemen met de zachte banden. Tijdens de tweede oefensessie deed ik een tweede run op de medium banden omdat deze banden moeilijkheden hebben met de hogere temperaturen in de namiddag.” zei Kimi.

De temperatuur in de lucht klom op tot 30 graden. De baantemperatuur bedroeg zelfs 50 graden. De hoge temperaturen hadden dan ook een negatief effect op de medium banden van Räikkönen.

“Wanneer ik een racesimulatie deed met beide bandensoorten, ondervond ik een probleem met de mediums, meer bepaald de band links achteraan de wagen. Ik moest mijn racesimulatie vroeger stoppen dan gepland.” Kimi Räikkönen hoopt dit probleem te kunnen oplossen voor de kwalificatie.

Geschreven door Frederic Schoutetens

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België