Kimi Räikkönen: “Huidige vorm is niet goed genoeg”

28 juli 2017 — Na een tegenvallende eerste helft van het seizoen is Kimi Räikkönen vastberaden om verder te bouwen op zijn sterke prestatie tijdens de GP van Groot-Brittannië. Pech gooide echter roet in het eten op het circuit van Silverstone.


Terwijl teamgenoot Sebastian Vettel al drie races won en aan de leiding staat van het kampioenschap, stond Räikkönen slechts drie keer op het podium met 79 punten minder dan de andere Ferrari-rijder. Door mindere prestaties van de Fin werd Räikkönen door Ferrari-president Marchionne bestempeld als een ‘achterblijver’ voor aanvang van de GP van Oostenrijk. Toch zou het Italiaanse team verder willen gaan met de Fin, mocht hij akkoord gaan met een lager loon.

Räikkönen is vastberaden om zijn prestaties te verbeteren en hoopt om vaker hetzelfde niveau te halen als op het circuit van Silverstone, waar hij derde eindigde ondanks een lekke band.

“Ik ben niet blij met de resultaten, dat is zeker”, vertelde Räikkönen. “Ik wil races winnen. Ik wil steeds op het podium staan. Dat is dit seizoen nog niet te vaak gebeurd. Ik weet wanneer het goed gaat en er zijn dit seizoen enkele dingen gebeurd waar je de prijs voor betaalt. Ik beschik over de snelheid. Daar maak ik me geen zorgen om. Maar het gaat om alles op de correcte plaats te krijgen.”

“Kijkend naar de eindresultaten is het niet zo goed. Maar daarnaast denk ik dat we blij zijn op sommige plaatsen, minder op andere. Dat komt ook terug in de resultaten. De laatste tijd, zeker tijdens het laatste weekend, voelden we ons vrij goed. Het resultaat was niet wat we wilden, maar daar zijn andere redenen voor. Hopelijk heb ik vaker hetzelfde gevoel met de wagen, want op vlak van rijden is er geen probleem. We moeten alle details goed zien te krijgen om alles uit de wagen te halen.”

Wanneer hem gevraagd werd om een cijfer op tien te plakken op zijn seizoen tot dusver, antwoordde de Fin zoals gewoonlijk, met een lach: “Hier krijg je geen punten meer zoals op school.”

“De races waar ik niet eindigde waren de slechtste momenten van het seizoen. Maar dat gebeurt soms. Het beste moment is moeilijk om te zeggen. De laatste race voelde goed. Het is leuk racen als de dingen lopen zoals je het verwacht en je kan doen wat je moet doen. Er zijn altijd goede en slechte dingen tijdens een raceweekend. We proberen de slechte momenten te minimaliseren. Het is echter makkelijk om enkel naar de resultaten te kijken”, besluit Räikkönen.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België