logo
 

Räikkönen: “Ik denk dat Spa-Francorchamps mijn favoriet circuit is”

21 augustus 2014 — Vrijdag start het raceweekend van de GP van België, de eerste GP na de zomerpauze. Rijders met goede prestaties proberen hun goede vorm van voor de zomerpauze te behouden. Rijders die beter kunnen, proberen nu alles op alles te zetten om hun seizoen goed te eindigen. Ook Kimi Räikkönen zal in Spa proberen de scheve situatie recht te zetten.

image
Kimi en Ferrari beleven tot nog toe niet hun beste seizoen. Na de zomerpauze proberen beide partijen daar iets aan te doen. Waarom dan niet al op het favoriete circuit van de Finse wereldkampioen van 2007: Spa-Francorchamps!

Voor de zomerpauze zag Räikkönen licht aan het einde van de tunnel. Hij tracht dan ook dit weekend het wat beter te doen dan de vorige keer in Hongarije. Wat zeker zal helpen is dat het team Ferrari niet meer dergelijke fouten zou maken zoals tijdens de kwalificatie van de GP van Hongarije. De Fin hoopt dus het tij te kunnen keren op zijn favoriete circuit waar hij al vier keer op de hoogste trede van het podium mocht plaatsnemen.

De statistieken zitten mee voor de Finse rijder. Van alle huidige rijders in de Formule 1, is hij de rijder die de meeste overwinningen achter zijn naam heeft staan op het circuit van Spa-Francorchamps. Normaal dat Kimi dit circuit tot zijn favoriete baan rekent, ook al laat hij dit niet met volle enthousiasme blijken: “Misschien is dit wel mijn favoriete circuit”. Waarom hij dit vindt, is vrij simpel: “Het is een geweldige baan omdat het een ouderwets circuit is: snel, vloeiend en veel hoogteverschil.” luidt het bij Räikkönen.

“Het is ook een spectaculair circuit voor zowel de rijders als het publiek. In elke sector kan je als rijder nog het verschil maken.” voegt de Fin er aan toe.

Een cruciaal punt op het circuit is volgens Kimi La Source. “De hairpin is een bocht waar je tijd wint of verliest in aanloop naar Eau Rouge, veel tijd.” licht hij toe. Ook wijst Räikkönen erop dat Eau Rouge dit jaar wel eens niet voluit zou kunnen worden genomen.

Dat Räikkönen de GP van België dit jaar zal winnen, is weinig waarschijnlijk. Of toch? Want de Fin wil graag voor de langverwachte ommekeer zorgen. En in het verleden bleek al dat een ommekeer in Spa wel degelijk mogelijk is voor de 34-jarige Fin.

In 2009 kwam Räikkönen ook naar Spa met een minder geslaagde eerste seizoenshelft. Maar hij slaagde er toch in om in Spa te winnen. “Deze overwinning zorgde toen voor de ommekeer, want vanaf toen ging alles beter. Als het dit jaar opnieuw lukt, is dat geweldig. Want dan zou ik opnieuw meer plezier beleven aan het racen, wat altijd zo is als de resultaten meezitten”, aldus een hongerige Räikkönen hunkerend naar een goed resultaat.

Geschreven door Frederic Schoutetens

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België