Räikkönen: “Ik had niet genoeg brandstof”

25 augustus 2018 — Kimi Räikkönen kon op het einde van de kwalificatie voor de GP van België geen ronde meer rijden omdat er niet genoeg brandstof in zijn wagen zat.


Kimi Räikkönen leek tijdens de vrije trainingen één van de kanshebbers voor de polepositie, maar een misrekening van zijn team zorgde ervoor dat hij geen snelle ronde meer kon rijden. Er was immers niet voldoende brandstof in zijn wagen toen de omstandigheden op het einde van Q3 verbeterden.

De Fin had niet voldoende tijd om terug de baan op te komen en kwalificeerde zich als zesde.

“Ik wist hoeveel brandstof we hadden, maar ik wist niet dat er niet voldoende tijd was om opnieuw bij te tanken en nog een snelle ronde te rijden”, zei Räikkönen.

“Ik denk dat we moesten bijtanken toen we banden wisselden, want dan kon ik meer ronden rijden. Ik weet niet waarom we dat niet deden. We hadden dit niet vooraf besproken.”

“We hadden het dus beter anders aangepakt om ook op het einde van de kwalificatie op de baan te zijn”, klinkt Räikkönen teleurgesteld.

“Ik denk dat onze andere wagen dat wel deed, wat uiteindelijk de juiste keuze bleek te zijn”, besluit de Fin over zijn teamgenoot Sebastian Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België