Räikkönen: “Ik zie de F1 nu meer als een hobby”

16 april 2019 — Alfa Romeo-rijder Kimi Räikkönen heeft meer plezier in de Formule 1 en dat is volgens hem te danken aan het feit dat hij het racen nu meer als een hobby beschouwt.


Sinds dit seizoen kwam de wereldkampioen van 2007 terecht bij Alfa Romeo, het voormalige Sauber waar het voor de Fin in 2001 allemaal begon, nadat hij bij Ferrari vervangen werd door jonge wolf Charles Leclerc.

Na de aankondiging van zijn vertrek bij de Scuderia gaf Räikkönen een meer ontspannen indruk. Hij lijkt in ieder geval te genieten van de minder politieke omgeving bij zijn nieuwe team.

De Iceman lijkt goed op weg om het record te breken van meeste F1-races, waardoor hem vaak gevraagd wordt hoe hij de motivatie blijft vinden. De 39-jarige antwoordde in ieder geval zoals we het van hem gewoon zijn: “Dat weet ik eigenlijk niet. Ik doe in ieder geval geen speciale dingen om mezelf te motiveren om te racen.”

“Formule 1 is voor mij meer een hobby geworden en daarom vind ik het misschien ook weer leuker om te racen. Ik probeer altijd mijn best te doen. Sommige dagen lukt dat wat beter dan andere, maar dat gebeurt nu eenmaal als je al veel races achter je naam hebt staan.”

“Ik heb nooit een probleem gehad met mijn motivatie, ook al denken andere mensen van wel, maar zij hebben het recht om te zeggen wat ze willen. Ik doe wat ik kan en wanneer ik aanvoel dat ik niet meer naar mijn eigen verwachtingen presteer, dan zal ik op zoek gaan naar een nieuwe hobby.”

Tot dusver kunnen we alleen maar concluderen dat Räikkönen het nog niet verleerd is om hard te racen. Na drie races reed hij drie keer in de punten: een achtste plaats in Australië, een zevende in Bahrein en een negende in China. Met die resultaten is Kimi Räikkönen ‘best of the rest’ in het rijderskampioenschap, terwijl Alfa Romeo gelijk vierde staat met Renault, na de grote teams.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België