Räikkönen: “Maakte een fout in laatste ronde”

15 november 2015 — De kwalificatie van Kimi Räikkönen in Brazilië had beter gekund. De Fin maakte immers in zijn laatste snelle ronde een fout, waardoor hij wat tijd verloor. Door de gridstraf van Valtteri Bottas schuift Räikkönen wel een plaats op op de grid, waardoor hij naast zijn teamgenoot start.

image
Op zondag vertrekken beide Ferrari’s vanop de tweede rij op de grid. Kimi Räikkönen kende wel niet zijn beste kwalificatie. De Fin maakte een fout tijdens zijn laatste snelle ronde. Het resultaat was een vijfde tijd. Zijn landgenoot Valtteri Bottas reed de vierde tijd, maar moet drie plaatsen achteruit op de grid, waardoor Räikkönen alsnog als vierde start aan de race op zondag.

“Een kwalificatie zal nooit makkelijk zijn, maar het verliep niet slecht. In mijn laatste snelle ronde ging ik wat dwars in de elfde bocht, wat gevolgen had voor mijn rondetijd. Maar de wagen deed het erg goed, dus we zullen zien wat we op zondag kunnen doen. Een goede start is de boodschap en dan zien we wel weer verder. De balans is in ieder geval in orde, maar we missen nog de snelheid om Mercedes aan te vallen.”

“Ik had dus zeker hoger in de tijdenlijst kunnen staan, maar al bij al ging het niet slecht. Ik vertrek zondag als vierde en misschien verandert het weer ook nog.”

Verder wou Räikkönen nog iets kwijt over de tragische incidenten in Parijs: “Op zaterdag morgen kreeg ik bericht wat er in Parijs was gebeurd. Het is erg verdrietig. Deze dingen gebeuren helaas in de wereld.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België