logo
 

Räikkönen na een geslaagde shakedown: “De wagen voelt goed aan”

15 februari 2019 — Nadat Antonio Giovinazzi in extremis nog een cruciaal onderdeel ging afhalen aan de luchthaven, was Kimi Räikkönen in staat om zijn nieuwe werkpaard aan de tand te voelen op het circuit van Fiorano.


Alfa Romeo verbaasde de F1-fans toen ze gisteren hun wagen in een opvallend Valentijn-jasje het circuit van Fiorano opstuurden. Kimi Räikkönen kreeg de eer om zijn nieuwe auto voor het eerst aan de tand te voelen en slaagde er in om 33 ronden te vervolledigen.

“We hadden een goede sessie”, zegt Räikkönen, die deze winter de overstap maakte van Ferrari naar Alfa Romeo. “De wagen voelde goed aan en zo heb ik een eerste indruk van onze wagen voor komend seizoen.”

“Nu zullen we aan de laatste details werken voordat we twee weken kunnen testen in Barcelona. Ik kijk er naar uit om deze auto beter te leren kennen.”

De F1-teams gebruiken een filmdag zoals de Valentijn-editie van Alfa Romeo als de eerste opportuniteit om installatie-ronden af te werken. Zo kunnen de laatste kinderziektes al onderzocht worden voordat er daadwerkelijk kan getest worden in Barcelona.

“Na een lange winter zijn we blij om voor het eerst op het circuit te zijn met onze nieuwe wagen”, zegt Simone Resta, technisch directeur. “We testten vooral de aerodynamica, afstelling en koeling. De 33 ronden zijn handige data om te onderzoeken wat het effect is van de reglementswijzigingen op het gedrag van de wagen.”

“Het hele team werkt zo hard als mogelijk om de best mogelijke basis te hebben voor het seizoen van start gaat”, voegt teammanager Fred Vasseur er nog aan toe. “Onze rijders en crew zijn erg gemotiveerd. We kijken er dan ook naar uit om een sterke prestatie neer te zetten voor het komende kampioenschap.”

Alfa Romeo zal haar wagen officieel voorstellen tijdens de eerste testdag (aanstaande maandag) op het circuit van Catalunya.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België