logo
 

Räikkönen nestelt zich tussen de Mercedes-rijders

27 maart 2015 — Ferrari heeft vandaag nogmaals bewezen dat ze over de winter een goede auto hebben ontwikkeld. Niemand die daar nog aan twijfelt. Kimi Räikkönen kon zelfs tijdens de eerste twee vrije trainingen naar de tweede plaats rijden. Toch kijkt de Italiaanse renstal vooral naar Williams en Red Bull als grootste concurrenten voor de race. Mercedes lijkt voor de Italianen nog te ver weg.

image
Kimi Räikkönen moest in Australië op de baan stoppen nadat de linker achterband niet goed bevestigd was. Maar in Melbourne toonde de Fin wel dat hij erg snel was. In Maleisië bevestigt hij dat door in elke vrije training op vrijdag op de tweede plaats te eindigen. Tijdens de eerste vrije training eindigde hij net na Nico Rosberg, doordat Lewis Hamilton problemen had met zijn krachtbron. In de tweede vrije training had Hamilton de snelste tijd en wist Kimi Räikkönen zich voor Nico Rosberg te plaatsen.

Toch is Kimi Räikkönen, geheel zoals we hem kennen, niet al te enthousiast over deze vrijdag: “We deden wat we moesten doen”, zegt de wereldkampioen van 2007. “In de namiddag was het wat moeilijker om te rijden. De auto voelde dus beter aan in de morgen. De wind en de hitte zorgden voor wat problemen. Toch waren de rondetijden niet slecht. Toen ik naar buiten ging met een nieuw setje medium banden, was er een rode vlag. Dat was jammer. De wagen is nog niet perfect. Er is dus nog werk voor morgen. Er is nog werk aan de ‘set up’ van de wagen, zodat het wat makkelijker wordt om te rijden. We zullen ons best doen en dan zien we wel hoe het in de kwalificatie gaat.”

Ook Sebastian Vettel kende een goede dag. Hij eindigde derde in de eerste vrije training, net na zijn Finse teamgenoot. In de namiddag spinde de Duitser in Maleisië, zonder al te grote problemen. De viervoudig wereldkampioen kon vrij snel terug de baan op. Vettel zelf tilt er ook niet te zwaar aan. Hij probeerde wat extra uit de wagen te halen, maar hij ging net over de grens. Vettel eindigde uiteindelijk op de zevende plaats.

“De hitte en de gladde baan zorgden ervoor dat de wagens het moeilijk hadden met de banden. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn prestatie. In de namiddag pushte ik wat te veel, waardoor het niet goed eindigde. Ik ging van de baan. Maar vrijdag is de enige dag waarop je dergelijke dingen kan uitproberen. Het zal een lastige strijd worden met Williams. Red Bull zal waarschijnlijk ook aansluiting vinden. Ook al had Mercedes niet een al te beste dag vandaag, ze zullen nog steeds erg sterk zijn. Maar het belangrijkste is dat we naar onszelf kijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België