Räikkönen: “Niet het resultaat dat we verdienen”

24 juli 2016 — Kimi Räikkönen, die na een slecht verlopen kwalificatie als veertiende de GP van Hongarije moest aanvatten, reed zich op zondag terug naar voren en eindigde als zesde. Volgens de Fin was het mogelijk om hoger te eindigen.


Kimi Räikkönen heeft tijdens de GP van Hongarije bewezen dat hij zijn contractverlenging bij Ferrari waardig is. De Fin moest als veertiende vertrekken aan de race. Door een alternatieve strategie had ‘the Iceman’ vaak weinig verkeer en kon hij zich terugwerken naar plaats zes.

“Vandaag was de wagen erg goed. We hadden de snelheid, maar het is hier natuurlijk niet makkelijk om in te halen. Jammer genoeg, na de kwalificatie, startten we vandaag niet op een positie zodat mogelijk was om het resultaat neer te zetten dat we verdienen. Dat is teleurstellend.”

Tijdens de race had Kimi Räikkönen tot twee keer toe een gevecht met Max Verstappen. Uiteindelijk eindigde de jonge Nederlander vlak voor de ervaren Fin. “Het is niet aan mij om te beslissen, maar zijn manoeuvres zijn volgens mij twijfelachtig. Het verliezen van mijn voorvleugel maakte het niet makkelijker om opnieuw aan te vallen.” In een poging om Verstappen voorbij te gaan, verloor Räikkönen een deel van zijn voorvleugel nadat Verstappen zijn plaats verdedigde. “Het is niet mijn job om te bepalen als zijn acties correct waren of niet, maar ik zag reeds rijders bestraft worden voor heel wat minder.” Räikkönen verklaarde immers dat hij geen kant op kon toen hij een inhaalpoging deed en Verstappen ‘agressief’ verdedigde.

“Vandaag hebben we het maximum eruit gehaald. Ik ben teleurgesteld omdat ik niet voorbij Verstappen kon om de rest ook in te halen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België