logo
 

Räikkönen niet onder de indruk van druk van Hamilton

12 november 2017 — Kimi Räikkönen zegt niet ongerust te zijn geweest tijdens de GP van Brazilië om het podium aan Lewis Hamilton te moeten afgeven. De Fin reed naar de derde plaats, hoewel Hamilton hem onder druk zette in de laatste fase van de race.


Door de alternatieve strategie van Lewis Hamilton, die uit de pitstraat vertrok na zijn crash tijdens de kwalificatie, kwam de Brit op het einde van de race opzetten met de superzachte banden. Uiteindelijk kwam de wereldkampioen tot bij Kimi Räikkönen om voor de laatste plek op het podium te strijden. Räikkönen had echter voldoende reserve om Hamilton achter zich te houden.

“Hij kwam nog dichtbij, maar ook ik kwam dichter bij Sebastian en Valtteri”, klonk Räikkönen op het podium in Brazilië, zijn derde op rij.

“Ik maakte me niet te veel zorgen. Ik kwam goed uit de laatste bocht, dus alles was in orde.”

De Iceman voelde zich comfortabeler na de pitstop, toen hij overschakelde naar de zachte banden. “Ik had een lastige balans tijdens de eerste set, maar dat verbeterde op het einde van de stint. De tweede set banden was erg goed. De wagen was goed te besturen en ik kon het gat met de leiding verkleinen. Maar het is onmogelijk om hier in te halen als het verschil tussen de wagens zo klein is.”

image

Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BraziliëKimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië