logo
 

Räikkönen: “Polepositie was mogelijk vandaag”

16 april 2016 — Kimi Räikkönen is van mening dat Ferrari vandaag vanop de eerste rij kon vertrekken aan de GP van China van morgen. Fouten van beide Ferrari rijders zorgden ervoor dat ze, zoals gewoonlijk, vanop plaatsen drie en vier vertrekken.


Even leek het erop dat Kimi Räikkönen de snelste tijd zou rijden in de kwalificatie voor de GP van China. De Fin heeft sinds 2008 geen enkele polepositie veroverd. Ook dit weekend vertrekt Räikkönen niet vooraan. Nico Rosberg veroverde de polepositie na een uitstekende ronde.

In hun allerlaatste ronde maakten beide Ferrari rijders een fout in de op één na laatste bocht. Geen polepositie voor de Scuderia, hoewel dit wel mogelijk was. De Ferrari’s waren immers het hele weekend al snel. Daarbij komt ook nog dat Daniel Ricciardo in zijn Red Bull een snellere ronde wist te rijden, waardoor Ferrari opnieuw vanop rij twee vertrekt.

“Ik ben vrij teleurgesteld”, opent Räikkönen zijn interview. “Ik maakte een fout in mijn laatste ronde en dat kostte ons een makkelijke tweede plaats. Wie weet waren we zelf dicht bij de eerste plaats. Het is zeker geen ramp, want we starten alsnog als derde, maar er zat zeker meer in vandaag.”

“Het is spijtig dat ik in de haarspeldbocht te wijd ging, want ik verloor daar veel tijd. Ik denk dat we een grote kans maakten op de polepositie. Maar zo gaat het soms. We zullen er het beste van proberen maken morgen.”

Nico Rosberg slaagde erin om zich naar Q3 te werken op de zachte band, waardoor Rosberg morgen op de zachte banden vertrekt. Räikkönen en teamgenoot Vettel starten morgen op de superzachte banden. In combinatie met de sterke starts van Ferrari, heeft de Scuderia een voordeel in de openingsronden. Maar Räikkönen durft nog niet te voorspellen dat we morgen een Ferrari aan de leiding zien rijden na de openingsronden.

“Het is moeilijk te zeggen wat er morgen gaat gebeuren. We moeten morgen een normale start hebben en dan zien we wel.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van ChinaKimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België