logo
 

Räikkönen: “Problemen met de krachtbron zijn vreemd”

12 oktober 2017 — Kimi Räikkönen zegt dat de recente problemen bij Ferrari met de krachtbron "een beetje raar" zijn. Door de vele problemen heeft het Italiaanse team immers veel punten verloren in de strijd om het kampioenschap.


De teamgenoot van Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, mag zijn titelaspiraties zo goed als opgeven nadat hij moest opgeven tijdens de GP van Japan, terwijl Lewis Hamilton de race won.

Het probleem in Japan kwam er nadat Vettel eerder in Maleisië al een probleem kende met de krachtbron, waardoor hij geen snelle ronde kon rijden tijdens de kwalificatie. Tijdens de race had Räikkönen dan weer een gelijkaardig probleem waardoor hij zelf niet aan de race kon starten.

Hamilton heeft nu zijn voorsprong op Vettel uitgebreid tot 59 punten met nog 100 punten en vier races te gaan. In het kampioenschap van de constructeurs staat Ferrari dan weer 145 punten achter op Mercedes. In beide gevallen lijkt het een onmogelijke strijd te zijn om dit nog om te keren.

“Het is helemaal niet ideaal voor geen van ons beiden als we technische problemen hebben”, vertelt Räikkönen tegenover Autosport.

“Het is vreemd, want oké Seb had een probleem voor aanvang van de kwalificatie in Maleisië, maar dit was de tweede keer dat onze wagens het goed doen tijdens de kwalificatie, maar dan problemen kennen tijdens de race op zondag.”

“Natuurlijk komen deze problemen onverwacht, want het probleem komt uit het niets. We moeten onderzoeken waarom het gebeurt en het zo snel mogelijk oplossen.”

“Het is zo een situatie die ons overkomt en plots toeslaat. Er is niet veel dat je er aan kan doen. Normaal hebben we een goede snelheid, maar als je de race niet eindigt, dan heeft snelheid geen enkele zin. We moeten het oplossen en vinden waarom we de laatste tijd deze problemen hebben.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België