Räikkönen: Regenbanden gaan er op achteruit

16 november 2016 — Ferrari-rijder Kimi Räikkönen gelooft dat de regenbanden in de Formule 1 er op achteruit gaan. De Fin crashte immers afgelopen weekend tijdens de GP van Brazilië in natte omstandigheden.


Op het circuit van Interlagos crashte Kimi Räikkönen op het rechte stuk onder gevaarlijk natte omstandigheden. Het staande water zorgde ervoor dat Räikkönen de controle over zijn bolide verloor.

Achteraf verklaarde de Fin dat hij niets kon doen om de crash te voorkomen. Hij is van mening dat de regenbanden van Pirelli niet aan de standaard komen van de Michelin-banden waar hij mee reed in het vorige decennium.

“De huidige regenbanden zijn erg kwetsbaar. Het is erg makkelijk om aquaplaning te hebben. Tien jaar geleden konden de regenbanden dergelijke omstandigheden makkelijk aan. Toen was er geen aquaplaning. Het grote probleem is de aquaplaning. Er is geen grip wanneer er maar nog een beetje staand water is.”

Ook andere rijders zoals Ericsson, Grosjean en Massa moesten opgeven nadat ze ongeveer op dezelfde plaats op het circuit crashten. Romain Grosjean noemt de regenbanden: “verschrikkelijk”. Hij opteert voor nieuwe regenbanden “want de wagen verliezen op het rechte stuk is erg slecht.”

“Het toont aan dat de banden erg slecht zijn. Er is geen grip en je moet veel risico’s nemen”, besluit Grosjean.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België