Räikkönen rijdt beste kwalificatie van het seizoen

07 juni 2015 — Kimi Räikkönen was, na het uitvallen van Sebastian Vettel door motorproblemen, de hoop bij Ferrari op een goed resultaat. Räikkönen reed zijn Ferrari naar de derde plaats op de grid en behaalde zo zijn beste resultaat in de kwalificatie dit seizoen.

image
Het is algemeen geweten dat Kimi Räikkönen het moeilijk heeft tijdens de kwalificatie. De Fin werd elke keer verslaan door zijn teamgenoot Sebastian Vettel als het aankomt op het rijden van een snelle ronde op zaterdag. Na de Grote Prijs van Monaco kreeg Räikkönen dan ook ‘huiswerk’ van teambaas Maurizio Arrivabene.

Räikkönen toonde in Canada dat hij een snelle leerling is, want hij eindigde de kwalificatie als derde. Daarbij evenaart hij zijn beste gridplaats in Canada.

De Fin zit het hele weekend al goed in zijn vel en dat laat hij ook blijken aan de pers. “De wagen voelt sinds de start al goed aan. We kenden nog geen problemen. Enkel het probleem bij Vettel tijdens de kwalificatie is jammer.”

Kimi heeft blijkbaar geleerd uit zijn fouten: “We zorgden ervoor dat elk detail correct was. We hebben van de vorige races geleerd dat een klein detail een groot verschil kan maken. Daardoor komen we tot een resultaat waar we blij mee zijn. Er is wel nog werk te doen. Derde eindigen is niet waar we willen eindigen. In de race zullen we beter proberen te doen.”

De Fin doet, zoals verwacht, nog geen voorspelling voor morgen. De racesimulaties van beide Ferrari’s zagen er op vrijdag wel goed uit. “Vrijdag is vrijdag, en zondag is zondag. Ik weet nog niet wat er op zondag gaat gebeuren. We hadden op zaterdag wel een betere kwalificatie dan normaal, waardoor we beter gepositioneerd zijn voor de race. Tot nog toe verliep alles goed, maar morgen telt het. Ik verwacht dat we sterker voor de dag zullen komen en een goede race zullen rijden.”

Het ziet er dus naar uit dat de Ferrari van Räikkönen de race van beide Mercedes rijders hard kan maken.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België