Räikkönen: “Slechte start was eigen schuld”

19 september 2015 — Twee weken nadat Kimi Räikkönen een slechte start maakte tijdens de GP van Italië, heeft hij toegegeven dat die slechte start zijn eigen fout was.

image
Kimi Räikkönen kwalificeerde zich op zaterdag nog als tweede in Monza, maar verknoeide zijn start op zondag. De Fin lag laatste bij het aanremmen van de eerste chicane, maar wist zich toch nog naar de vijde plaats te werken na een mooie inhaalrace.

Räikkönen vroeg meteen uitleg aan zijn team bij zijn slechte start, maar de wereldkampioen van 2007 bleef tot na de race met dezelfde vraag in zijn hoofd. De Iceman kon niet meteen verklaren waarom hij slecht weg kwam van de grid, waardoor hij meldde niets verkeerd gedaan te hebben. Het anti-stall systeem zou in werking zijn getreden, ook al deed hij naar eigen zeggen niets anders. Daartegenover zei Ferrari dat de fout wel degelijk gezocht moest worden bij Räikkönen, waardoor beide partijen elkaar met de vinger wezen.

Maar Kimi Räikkönen kwam in Singapore naar buiten met tekst en uitleg. “Het moet zo zijn dat ik, om één of andere reden, de tweede koppel op de verkeerde plaats vast hield. Dat is erg jammer. Hier moeten we zeker lessen uit trekken.”

Räikkönen denkt niet meteen dat zijn team de startprocedure moet gaan veranderen. De Fin denkt dat dit een éénmalig incident was. Daarnaast denkt hij ook nog dat de nieuwe startprocedure, die voor moeilijkere starts zorgt, er voor niks tussen zit. “Onze procedure blijft hetzelfde, maar net deze keer ging het niet goed. Daar hebben de nieuwe regels niets mee te maken. Het kon even goed aan het begin van het seizoen zijn gebeurd.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België