logo
 

Räikkönen: “Snelste tijd kan me niet schelen”

05 februari 2015 — Ferrari lijkt er beter voor te staan dan vorig seizoen. Kimi Räikkönen reed de snelste tijd tijdens de vierdaagse test in Jerez de la Frontera. Maar de Fin is vooral tevreden over de prestaties van de nieuwe bolide.

image
Ferrari kon in Jerez snelle tijden noteren, maar in deze fase van het seizoen is dit minder belangrijk. De teams moeten vooral veel ronden rijden. Ook al heeft Mercedes op dat vlak een lengte voorsprong, kon de Scuderia ook een aardig aantal ronden rijden. Wat erop wijst dat hun nieuwe wagen ook betrouwbaar is.

Kimi Räikkönen is dan ook tevreden en dat laat hij blijken met deze woorden: “It’s pretty nice”. De Scuderia heeft een goed basis om het seizoen te starten. Vergeleken met vorig seizoen zijn ze dus beter begonnen.

“De wagen is beter dan de wagen van vorig seizoen, dat is zeker,” zegt Räikkönen. “De wagen is gewoon beter in alle opzichten. Het is een goede start, maar we moeten hard blijven werken om nog te verbeteren.”

Daarnaast is Kimi ook erg te spreken over de handeling van de wagen in zowel droge als natte omstandigheden. Op de laatste testdag lag de baan immers nat in de morgen.

“De tijden die we hebben gereden de afgelopen dagen zijn niet significant om te vergelijken met de rest. Maar alles verloopt goed en alles werkt zoals het zou moeten werken. We hebben ook geen grote problemen gehad. We konden veel ronden rijden, wat belangrijker is. Het gevoel in de wagen is ook positief. We hebben ons eigen ding gedaan, dus we zijn niet bewust wat de anderen hebben gedaan.”

Het lijkt er dus op dat Räikkönen en Vettel een wagen hebben gekregen waar ze iets mee kunnen doen in het seizoen 2015.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België