Räikkönen start door een fout als vierde

11 juni 2017 — Kimi Räikkönen heeft naar eigen zeggen de prijs betaald voor een fout tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada. De Fin start de race als vierde.


Kimi Räikkönen was op vrijdag nog de snelste op het circuit Gilles Villeneuve. Hoewel de Fin ervan overtuigd is dat er meer in zat op zaterdag, zorgde een fout in zijn snelle ronde er voor dat hij als vierde start aan de race.

“Ik was erg snel tijdens mijn laatste ronde, maar ik maakte een fout in de tweede bocht”, vertelde Räikkönen. “Ik verbeterde mijn tijd nog wel, maar ik kon mijn fout niet meer rechtzetten. Ik heb de prijs betaald voor mijn fout.”

“Het was op zaterdag wat lastiger dan op vrijdag om de banden op temperatuur te krijgen, maar zo gaat het nu eenmaal.”

Räikkönen eindigde op acht tienden van Lewis Hamilton, die de pole veroverde. Teamgenoot Sebastian Vettel eindigde op drie tienden, wat geen verrassing was voor de Iceman. “Op een circuit zoals deze wordt een fout in één bepaalde bocht meteen afgestraft. Onze wagen was goed, maar om welke reden dan ook hadden we het lastiger tijdens de kwalificatie.”

De Ferrari-rijder verwacht een ander verhaal tijdens de race op zondag. “Het is hier vaak een hectische race. Heel wat dingen kunnen gebeuren. Het is één van de circuits waar het heel snel kan omkeren. We zouden over de snelheid moeten beschikken. We zullen zien wat er gebeurd.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België