Räikkönen teleurgesteld: “Ik kwam te dicht bij Hamilton”

28 april 2019 — Kimi Räikkönen zegt dat hij zijn hoop op een beter resultaat tijdens de GP van Azerbeidzjan moest opgeven nadat hij te dicht bij Lewis Hamilton kwam tijdens zijn laatste snelle ronde.


De Fin leek zich te gaan kunnen mengen met de strijd om “best of the rest” tijdens de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan, maar verknoeide zijn laatste snelle ronde nadat hij te dicht bij Lewis Hamilton kwam bij het ingaan van de eerste bocht, omdat hij een sterke slipstream had op het lange rechte stuk.

Dat betekende dat de Alfa Romeo-rijder dicht achter de versnellingsbak van de Mercedes reed in de smalle eerste sectie van het circuit, waardoor hij zijn hoop op een goede laatste ronde kon opbergen.

De Fin eindigde dan ook als negende en langzaamste van alle deelnemers aan het laatste kwalificatiegedeelte (Leclerc deed niet mee), op meer dan een halve seconde van teamgenoot Antonio Giovinazzi die achtste werd. Räikkönen start echter als achtste aan de race, nadat zijn teamgenoot een gridstraf kreeg voor het wisselen van onderdelen van zijn krachtbron.

“Ik reed geen enkele goede ronde tijdens de kwalificatie”, klonk Räikkönen duidelijk teleurgesteld. Ik had nog één nieuw setje banden en gebruikte die voor de laatste stint, maar toen ik die ronde startte, kwam ik veel te dicht bij een Mercedes. Dat was verdomd jammer, maar wat kan je er nu nog aan doen? Het is teleurstellend.”

“Iedereen probeerde een goede positie te vinden tijdens de outlap”, voegde Räikkönen er aan toe. “Ik kwam echter te dicht bij Hamilton wanneer ik aan de ronde begon. Mijn ronde zat er dan ook al op voordat ik aan de eerste bocht kwam.”

Räikkönen zal morgen in ieder geval gebrand zijn om enkele punten te scoren, iets waarin hij tijdens alle races van dit seizoen al slaagde.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België