Räikkönen tweede na een foutje tijdens snelle ronde

29 juli 2017 — Kimi Räikkönen had na de kwalificatie voor de GP van Hongarije het gevoel dat hij zijn kans op de polepositie verloor na een fout tijdens zijn laatste snelle ronde.


Na de eerste run van Q3 stond Kimi Räikkönen slechts vijfde, maar de Fin verbeterde zijn tijd in zijn laatste ronde. Hij was dichtbij de snelste tijd, maar een foutje zorgde ervoor dat zijn teamgenoot Sebastian Vettel vanop de polepositie zal vertrekken. Het is de derde 1-2 van het seizoen voor het Italiaanse team.

Achteraf was Räikkönen niet helemaal tevreden. Een fout in de middelste sector zorgde ervoor dat hij Vettel niet kon bedreigen voor de snelste tijd. “Eigenlijk was mijn snelle ronde niet zo goed”, zei Räikkönen. “Het begin van de ronde was goed, het einde was niet zo slecht. Maar ik remde op de buitenkant van de kerbstone bij de chicane en verloor de wagen een beetje. Ik verloor de polepositie daar. Uiteindelijk was de ronde goed genoeg voor een tweede plaats, maar ik ben wat teleurgesteld. Ik voelde me comfortabel, maar ik kon het niet afmaken.”

Räikkönen is wel tevreden over de verbeteringen die Ferrari invoerde in vergelijking met vrijdag. “Vrijdag was niet de makkelijkste dag en vandaag ben ik vrij tevreden met hoe het gaat. Ik slaagde erin om mijn wagen te verbeteren voor de kwalificatie. Morgen wordt een lange race, dus we moeten dit verder zetten.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België