Räikkönen verwacht betere prestaties

07 november 2015 — Kimi Räikkönen heeft er vertrouwen in dat er betere tijden aankomen voor hem. De Ferrari rijder heeft in de laatste drie Grote Prijzen slechts vier punten gescoord, maar verwacht weer goede prestaties neer te zetten in de volgende races.

image
De afgelopen drie Grote Prijzen verliepen dramatisch voor Kimi Räikkönen. In Rusland en Mexico raakte Räikkönen in botsing met zijn landgenoot Valtteri Bottas. In Amerika moest de Fin dan weer opgeven na een crash na aquaplanning. Daarmee staat Räikkönen nu vijfde in het kampioenschap, terwijl zijn teamgenoot Sebastian Vettel met Nico Rosberg strijdt om de tweede plaats op geruime afstand van Räikkönen.

“We hadden als team een dramatisch weekend”, begint Räikkönen tegenover Sky Sports. Beide Ferrari rijders, Vettel en Räikkönen, haalden de finish immers niet in Mexico. “Maar we kijken uit naar de volgende race. Hopelijk zal het ooit eens de goede richting uitdraaien en zullen we eens goede resultaten neerzetten.”

“Het is niet goed voor mij, maar ook niet voor het team. Dergelijke dingen horen nu eenmaal bij de sport en jammer genoeg blijft deze periode nu al een tijdje duren. Maar ik ben er zeker van dat we goede resultaten kunnen neerzetten.”

Over het incident met Valtteri Bottas in Mexico, nadat de twee Finnen in Rusland al in botsing kwamen, wil Räikkönen niet veel kwijt. “Er zal niets veranderen aan de zaak door erover te spreken. Wat gebeurd is, is gebeurd. En misschien voelt hij zich nu wel wat beter na het incident in Rusland”, zegt Räikkönen.

“Ik heb zeker niets tegen iemand van de rijders. Het is nog altijd racen en als hij nu een beter gevoel heeft, dan is dat goed voor hem. Maar uiteindelijk komt alles toch op zijn plaats terecht.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België