Räikkönen: “Kwalificaties moeten beter om ‘best of the rest’ te zijn”

18 april 2019 — Vanaf zijn eerste ervaring met een Sauber/Alfa Romeo op het einde van vorig seizoen, leek Kimi Räikkönen meteen erg comfortabel in zijn nieuwe wagen. Ook al werd hij sterk negende tijdens de GP van China, wil de Fin zijn prestaties tijdens de kwalificatie verbeteren. Zo probeert hij de strijd om 'best of the rest' te winnen.


Voor het eerst dit seizoen haalde Kimi Räikkönen Q3 - het derde en laatste gedeelte van de kwalificaties - niet. Wel… dat is voor het eerst sinds de GP van Hongarije van 2016. Met een vrije bandenkeuze kon hij zijn weg naar voor echter makkelijk vinden met enkele goed uitgevoerde inhaalmanoeuvres, waardoor hij uiteindelijk als negende eindigde.

Hoewel Räikkönen tevreden was met zijn resultaat - een resultaat dat hem de enige rijder maakt die punten haalde tijdens alle drie races van het seizoen en niet voor Mercedes, Ferrari of Red Bull uitkomt - meldt hij toch te gaan werken aan zijn snelheid over één ronde om zijn team te helpen in de strijd om het middenveld.

“Tijdens de race was onze wagen erg goed en het was leuk om er mee te racen”, zei Räikkönen die zijn zevende plaats in het kampioenschap verstevigde met zijn resultaat in China. “Jammer genoeg waren we wel niet snel genoeg tijdens de kwalificatie, we hadden meer verwacht.”

“Ik denk dat we al beter begrijpen waarom dat zo is, maar ik denk dat we in staat moeten zijn om onze prestaties tijdens de kwalificaties te verbeteren. Wanneer dat ons lukt, dan zullen we ook een sterkere race hebben. Tijdens de race hebben we immers de snelheid om voor onze directe concurrenten van het middenveld te eindigen.”

Räikkönen kijkt in ieder geval uit naar de GP van Azerbeidzjan, waar hij hoopt om zijn consistentie van 2019 te behouden, maar ook om voor het eerst ‘best of the rest’ te eindigen na de kwalificatie en de race.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België