Räikkönen zal proberen Rosberg in te halen bij de start

19 april 2015 — Kimi Räikkönen heeft gisteren zijn beste resultaat in kwalificaties gehaald van dit seizoen. Hij reed gisteren naar de vierde tijd op de startgrid.

image
Kimi Räikkönen is tevreden over zijn prestatie. Zijn vierde plaats geeft mogelijkheden om op het podium te eindigen. Na twee vierde plaatsen op rij mikt de Fin naar het podium. Naar eigen zeggen bleef hij vrij voorzichtig tijdens de kwalificatie. Zijn doel voor zondag is om Nico Rosberg bij de start voorbij te raken.

“We hadden een goede dag vandaag, ook al is vierde eindigen toch wat teleurstellend,” zo relativeert hij zijn prestatie. “We willen graag vooraan te vinden zijn. Mijn laatste ronde was vrij goed. Ik maakte een kleine fout en ging daardoor wat wijd, maar het stelde niet veel voor. Het pak lag vandaag dicht bij elkaar. Er was meer grip op de baan dan ik had verwacht. Ik kon waarschijnlijk wat harder pushen, maar ik was niet zeker als de grip overal op het circuit zo goed was. De wagen deed het goed vandaag, maar vierde eindigen is nog altijd niet ideaal. We moeten een goede start hebben in de race om zo voorbij Rosberg te raken. Het zou helpen om hem voorbij te raken en vanaf dan zien we wel weer.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België