Räikkönen zesde: “Er zat meer in”

26 september 2015 — Aan het begin van de kwalificatie zag het er goed uit voor Kimi Räikkönen. Hij leek naar de derde tijd te gaan rijden, maar in het laatste deel van de kwalificatie verliep het opnieuw niet zoals verwacht. De Fin start morgen vanaf plaats zes aan de race.

image
Kimi Räikkönen had meteen een goede snelheid in de kwalificatie. De Fin wist in Q1 en Q2 als eerste het tempo van de Mercedessen te volgen, maar in het bepalende laatste deel van de kwalificatie eindigde hij op plaats zes.

Tijdens zijn eerste run in Q3 werd hij even opgehouden door Nico Rosberg die net zijn snelle ronde had gereden. Daardoor reed Räikkönen amper sneller dan in Q2 en was hij ook voor het eerst trager dan Sebastian Vettel die moeite had om in het ritme te komen. Zoals velen ging zijn laatste ronde beter worden, waardoor de Fin oog zou gehad hebben op een betere startplaats. Maar iedereen moest zijn snelle ronde staken door de crash van Kvyat.

“Het resultaat is wat teleurstellend”, begint Räikkönen aan zijn interview. “We hebben het hele weekend al een goede snelheid en de wagen gedraagt zich hier goed. De eerste twee sessies tijdens de kwalificatie verliepen goed, maar mijn eerste ronde in Q3 was middelmatig. Mijn banden kregen maar niet de goede grip. Het is ook teleurstellend dat ik mijn tweede ronde niet kon rijden. Ik ben er namelijk zeker van dat we een betere tijd gingen rijden. Maar de rode vlag deed de sessie vroegtijdig stoppen.”

Räikkönen weet niet wat te verwachten van de race morgen. “Voor morgen is alles nog wat onzeker. Niemand heeft genoeg tijd gehad om voldoende te rijden in het droge, laat staan om lange runs te doen. Maar volgens mij moeten we het hier goed doen. Hopelijk deden we alles goed in de voorbereiding zodat we bij de start wat plaatsen kunnen goedmaken. Het zal een lange race worden, startend achter een aantal andere wagens, maar we proberen goed te starten en dan zien we wel weer verder.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België