logo
 

Raikkonen: “Aangepaste motor brengt ons waar we wilden”

06 juni 2015 — Ferrari kwam naar Montréal met een aangepaste versie van hun motor, waarvoor de Scuderia drie tokens inzette. Kimi Raikkonen is alvast tevreden met het resultaat. image

“Alles verliep zoals verhoopt, helemaal volgens plan.” zo begon Kimi Raikkonen na de tweede vrije training. “Onze plannen werden wat in de war gebracht door de regen, maar die regen was er ook voor de andere teams. Ik denk niet dat we vandaag de kilometers hebben gemaakt die we hadden gepland, maar ik denk wel dat we goed zitten. We hebben nog wat werk, maar het is nog maar vrijdag, dus we zien wel.”

De tijd die Raikkonen op de tabellen zette in de eerste oefensessie was verre van ideaal, op meer dan 2 seconden van de snelste tijd van Lewis Hamilton. De naderende regenbuien zorgden er echter voor dat het team het vooropgestelde programma zodanig moest aanpassen dat alles in een veel kortere tijdspanne kon gebeuren. Dat was volgens de Fin de reden voor de achterstand op de Mercedes-rijders.

“Het weer kun je nu eenmaal niet veranderen. We verwachtten regen, dus dat betekende dat we tijdens de eerste vrije training bepaalde zaken op een andere manier moesten doen. We moesten ons programma zo’n beetje door elkaar gooien.”

“Het is moeilijk te voorspellen.” antwoordde Raikkonen op de vraag of Ferrari tijdens de race Mercedes kan bedreigen. “We hebben heel wat kilometers gemist omwille van de weersomstandigheden, maar we zullen wat zaken proberen te verbeteren, en we zien wel waar we staan op zaterdag.”

Tijdens de voormiddagsessie stonden beide Ferrari’s nog behoorlijk ver verwijderd van het Mercedes-duo, maar na de tweede oefensessie zag het er al heel wat beter uit voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Beide heren strandden op vier tienden van leider Lewis Hamilton.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België