Raikkonen bereid om Vettel te helpen bij titelstrijd: “Maar momenteel nog niet”

23 juni 2017 — Kimi Raikkonen heeft in Azerbeidzjan laten verstaan dat hij bereid is om teamgenoot Sebastian Vettel te helpen indien hij geen kans meer maakt op de titel, al laat de Fin tegelijkertijd ook weten dat zoiets nu nog niet aan de orde is.


Er werd de voorbije weken druk gespeculeerd over eventuele teamorders bij Ferrari. Volgens sommigen zijn die er overduidelijk al geweest, volgens anderen nog niet en is het vooral Mercedes dat puur de kaart van één rijder trekt.

Sebastian Vettel staat bovenaan de tussenstand in het kampioen en de Duitser heeft ondertussen een voorsprong van 68 punten op teamgenoot Kimi Raikkonen, die vierde staat. Toch zijn teamorders volgens Raikkonen vandaag nog niet aan de order, al zegt de Fin wel dat hij Vettel later tijdens het seizoen gerust wil helpen in de titelstrijd.

“Er is momenteel nog niets veranderd en we weten wanneer iets een bepaalde richting uitgaat,” aldus Raikkonen. “Zo is het altijd al geweest en zo zal het ook in de toekomst zijn. Wanneer het duidelijk is dat ik geen kans meer maak op de titel dan zal ik Seb helpen. Daar heb ik geen problemen mee, net zoals ik dat ook in het verleden heb gedaan. Ik denk dat het voor iedereen in het team een eenvoudige beslissing is.”

“Het eerste dat we proberen te bereiken is dat Ferrari helemaal bovenaan terug te vinden is. Dat is het allerbelangrijkste, vervolgens of Seb kan winnen en ik niet. We werken in de eerste plaats voor Ferrari en proberen voor het team het best mogelijke resultaat te behalen,” besluit Raikkonen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België