Raikkonen: “Beter dan dit was niet mogelijk”

29 juni 2013 — Bij het team van Lotus waren ze na afloop van de kwalificatie enigszins gefrustreerd en teleurgesteld.

image
Bij Lotus moesten ze zich tijdens de kwalificatie immers tevreden stellen met de achtste en negende tijd voor Grosjean en Raikkonen. Niet iets waarop ze op voorhand gehoopt hadden en eveneens niet goed voor de titelambities die Raikkonen heeft.

Wetende dat Raikkonen en Red Bull niet weigerachtig staan tegen een mogelijke samenwerking in de nabije toekomst zal men bij Lotus dringend over een competitiever pakket moeten beschikken indien ze Raikkonen na dit seizoen nog onder contract willen houden.

Volgens Raikkonen zat er vandaag voor het team niet meer in dan de achtste en negende tijd tijdens Q3.

“Er zat tijdens de kwalificatie weinig verschil tussen de beide wagens van het team,” aldus Raikkonen, die slechts zeven duizendsten trager was dan teamgenoot Grosjean. “Ik denk dan ook dat we alles uit de wagen gehaald hebben dat erin zat. Het is niet ideaal, want we zouden graag meer naar voor op de grid staan maar zo is het nu eenmaal.”

Raikkonen hoopt morgen alvast nog heel wat punten te behalen tijdens de race. De Fin wil zo alsnog de schade beperken. Dat zal nodig zijn want Raikkonen staat momenteel 44 punten achter op wk-leider Sebastian Vettel die morgen als derde mag vertrekken.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België