logo
 

Raikkonen denkt terug aan 2007

21 oktober 2012 — Kimi Raikkonen droomt vast en zeker over de titel, laat daar geen twijfel meer over bestaan. Daarvoor denkt hij met heel veel plezier terug aan 2007.

Raikkonen heeft momenteel een achterstand van 48 punten op WK-leider Sebastian Vettel. Maar volgens de Fin is dit niet onoverbrugbaar. “We moeten nu gewoon zo veel mogelijk punten trachten te halen, want je weet nooit wat er gebeurt. In 2007 werd het kampioenschap ook pas in de laatste race beslist, dus er kan nog veel gebeuren. We moeten gewoon het maximale uit de wagen halen, en zien hoe het afloopt.”

Lotus kende een uitstekend seizoen, maar de laatste paar races wisten ze geen podiumplaatsen meer te halen. De Fin reed ook nog nooit op het circuit van India. “Ik ben nog nooit in dat land geweest, dus ik heb het circuit ook nog nooit in het echt gezien. Ik ga me echter niet speciaal voorbereiden in de simulator, zoals andere coureurs dat doen. Zo ben ik niet. Ik leer het circuit wel kennen tijdens de eerste vrije training. Zo was het ook in Korea, en daar het ik het toch ook niet zo slecht gedaan.”

“Het circuit zal er in het begin heel stoffig bijliggen, wat voor de eerste sessies heel interessant zal zijn. We gaan ook opnieuw met de nieuwe uitlaatconfiguratie van start, hopelijk halen we daar nog wat extra uit. De temperaturen zullen ook zeer hoog liggen, wat wel in ons voordeel spreekt.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België