Raikkonen: “Dit heeft niets meer met racen te maken”

26 november 2017 — Kimi Raikkonen moest brandstof sparen tijdens de GP van Abu Dhabi en dat zinde de Fin helemaal niet. “Dit heeft niets meer met racen te maken,” kloeg hij na afloop van de race.


Raikkonen zag in Abu Dhabi als vierde de finishvlag nadat Ricciardo er wegens hydraulische problemen vroegtijdig de brui moest aan geven. Door die vierde plaats en de opgave van Ricciardo pakt hij alsnog de vierde plaats in het WK maar veel plezier heeft hij aan de laatste race van het seizoen niet beleefd.

“Als ik eerlijk moet zijn stond mijn hele race in het teken van brandstofbesparing,” aldus de Fin. “Ik moest gewoon zorgen dat ik niet voorbijgestoken werd en tegelijkertijd moest ik ervoor zorgen dat er nog genoeg brandstof in de tank was aan de finish om geen straf te krijgen.”

“Dat heeft niets meer te maken met racen maar helaas zijn dat de regels. Op bepaalde circuits gaat het er zo aan toe en dat is niet leuk. De auto was goed, maar in zo’n situatie heb je daar helemaal niets aan.”

“Regels zijn regels maar het voelt niet meer aan als racen. We proberen gewoon de toegelaten hoeveelheid brandstof te gebruiken en onze rondjes af te malen.”

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België