logo
 

Raikkonen: “Droge race beter voor ons”

24 augustus 2013 — Het verschil tussen een droge en een natte run voor Raikkonen was vandaag behoorlijk groot. Het is dus logisch dat de Fin hoopt op een droge race. image

De Fin denkt zelfs dat Lotus de snelheid van Red Bull zou aankunnen als de race onder droge omstandigheden verreden zou worden. Raikkonen wijt zijn slechte kwalificatietijd in Q3 enkel aan een slechte timing, want tijdens Q2 wist hij op een droge baan nog de snelste tijd te rijden.

Raikkonen denkt echter niet dat de Red Bulls bij droog weer ongrijpbaar zouden geweest zijn. “Als we enkel kijken naar de droge runs, dan waren we de snelste in Q2. We konden eigenlijk een stuk verder naar voor staan. In de regen waren we dan wel niet zo snel, toch waren onze tijden in het eerste kwalificatiegedeelte niet zo slecht. Toen hadden we onze timing wel goed.” legt Raikkonen uit.

“We hebben onze wagen vandaag weten te verbeteren. We kijken natuurlijk vooral naar de race, waar we voor hetzelfde scenario staan als vorig jaar, want onze snelheid op het rechte stuk is niet zo bijster goed.”

De Fin stelt echter wel dat Lotus al slechtere resultaten behaalde tijdens de kwalificaties, maar uiteindelijk toch nog een goed resultaat wist te behalen. Zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar een droge race. Over zijn laatste snelle rond is Raikkonen niet tevreden, vooral als je weet dat er nog een extra snelle ronde had ingezeten, ware het niet dat Raikkonen amper vijf seconden te laat over de finish reed.

“In het droge hadden we blijkbaar een behoorlijk goede snelheid, ook in de regen tijdens Q1. Onze timing liet echter wat te wensen over, want als we nog een ronde hadden kunnen afleggen, dan stonden we zeker iets hoger op de grid, aangezien de baan aanzienlijk aan het opdrogen was. Toen ik echter uit de laatste bocht kwam, zag ik net dat de lichten op rood sprongen. Het kwam dus neer op een vijftal seconden. We weten niet hoe het weer zich morgen zal gedragen, maar normaal gezien moeten we toch iets beter kunnen doen.” aldus Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België