Raikkonen: “Elk jaar is mijn laatste jaar in de F1”

06 mei 2018 — Kimi Raikkonen reageert op geheel eigen wijze op de nieuwe geruchten dat de Fin aan zijn laatste seizoen bij Ferrari bezig is.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het is ieder jaar hetzelfde verhaal en dat al sinds ik me het kan herinneren, al misschien 15 jaar ligt ik er ieder jaar uit,” aldus Raikkonen. “Wanneer je hetzelfde steeds maar blijft herhalen dan zal het vroeg of laat werkelijkheid worden en heb je gelijk.”

“Ik doe van mijn kant mijn ding. Ik geniet van het racen, dat is de enige reden waarom ik hier ben. We zullen vervolgens zien hoe alles loopt. Ieder jaar wordt er veel gezegd en gespeculeerd. Weinig is echter juist of waar, maar laat ons zien hoe het uiteindelijk eindigt.”

Ondanks het feit dat Raikkonen zijn contract eind dit seizoen afloopt ligt de focus bij de Fin niet op het verlengen van zijn contract.

“In het team weten we wat we willen doen en indien al de puzzelstukjes samen passen en we allebei een goed gevoel hebben dan zullen we zien wat er gebeurt,” vat Raikkonen zijn huidige situatie samen. “Ik wil momenteel gewoon goed presteren. Het is nog een lang seizoen en het einde van het jaar is nog veraf.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België