Raikkonen en Ferrari wijzen naar elkaar met de vinger

07 september 2015 — Kimi Raikkonen en Ferrari wijzen naar elkaar wat de slechte start van de Fin betreft.


Op zaterdag was iedereen nog laaiend enthousiast over de fantastische kwalificatie van Raikkonen maar amper vierentwintig uur later werd er gevloekt, zowel in de cockpit van de Fin als in de garagebox van Ferrari.

Een dramatisch slechte start voor Raikkonen. Weg kans om Hamilton aan te vallen, weg kans op een podiumplaats. Wel kregen we nadien een schitterende inhaalrace te zien van de Fin. Raikkonen zorgde minstens voor de helft van alle spektakel op het circuit van Monza, maar verder dan een vijfde plaats reikte het eindresultaat niet voor de Fin.

Kimi Raikkonen zegt dat hij alles juist heeft gedaan tijdens zijn startprocedure.

“Ik ging in ‘anti-stall’ toen ik de eerste koppeling liet gaan en voor zover ik heb begrepen deed ik alles juist maar we kunnen zien dat er een probleem was met de tweede koppeling, die bevond zich niet in de juiste positie,” zei Raikkonen na afloop van de race. “Ik ben er redelijk zeker van dat ik net als anders alles juist heb gedaan. Wat het ook was, het triggerde de ‘anti-stall’ en ik bevond me gedurende enkele seconden in de laatste positie.”

“Wat de data betreft leek ze in de verkeerde positie te staan maar wat mij betreft heb ik het gedaan zoals ik altijd doe. Ik kan dan ook niet verklaren waarom het gebeurde. Er zijn slechts enkele mogelijke oorzaken. Wat de oorzaak ook was, we moeten het volledig begrijpen en er voor zorgen dat indien we wijzigingen doen, dat het de juiste wijzigingen zijn.”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is het echter niet helemaal eens met Raikkonen.

“Indien het een technisch probleem was dan laten we het weten. Momenteel ziet het er echter naar uit dat hij wat problemen ondervond of wat aan het knoeien was met zijn vinger om de procedure te volgen. Maar om iemand met de vinger te wijzen zonder dat ik meer info heb is verkeerd,” aldus de Ferrari-teambaas.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België