Raikkonen enorm teleurgesteld: “Moeilijk te beschrijven hoe ik me nu voel”

28 mei 2017 — Kimi Raikkonen mocht de race van op de pole aanvatten maar finishte de GP van Monaco uiteindelijk als tweede. De Fin was dan ook zichtbaar teleurgesteld.


“Het is moeilijk om te zeggen hoe ik me voel. Voor het team is dit goed maar niet voor mij,” zei Raikkonen na afloop van de GP van Monaco. “Het is nog steeds een tweede plaats maar het voelt niet bijzonder goed.”

“Er is weinig dat ik erover kan zeggen. Het is een tweede plaats maar daarmee is ook alles gezegd. Zo gaat het nu eenmaal soms.”

“Nu is het uitkijken voor de volgende race en proberen daar beter te doen. Dit is zo een van die dagen dat je hoopt dat het iets beter verloopt.”

Voorafgaand aan de race werd er al gespeculeerd over een eventuele call van Ferrari die er voor zou zorgen dat Raikkonen Vettel zou moeten laten passeren. Uiteindelijk passeerde Vettel Raikkonen doordat hij zijn pitstop later afwerkte dan Raikkonen.

“Er werd mij gevraagd om binnen te rijden, zo simpel is het,” vertelde Raikkonen toen hem gevraagd werd naar zijn strategie. “Ze hadden daar overduidelijk hun redenen voor, het is niet aan mij om daarop te antwoorden.”

“Ik probeer iets te weten dat nu onmogelijk is om uit te vissen vanaf mijn kant. Ik heb het grotere geheel nog niet gezien. Ik weet alleen dat ik als tweede finishte.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België