Raikkonen erg zelfzeker na een vlotte vrije training

11 mei 2012 — Kimi Raikkonen is er na een geslaagde vrije training opnieuw zeker van dat zijn team een goed resultaat kan boeken in Barcelona.

Kimi Raikkonen ziet geen enkele reden waarom zijn team niet mee vooraan zou strijden tijdens de Grand Prix van Spanje. De Fin voelt dat de Lotus E20 er telkens op vooruit gaat en reed vanmiddag de vlotste vrije training van het seizoen voor zijn team.

“We zijn tot nu toe overal al snel geweest en ik zie niet in waarom dat hier niet het geval zou zijn”, verklaarde Raikkonen na afloop van de tweede oefensessie in Barcelona. Hoewel de Lotus-coureur een halve seconde trager was dan Jenson Button, blijft hij zelfverzekerd dat zijn team opnieuw podiumplaatsen kan behalen na een tweede en derde plaats in Bahrein.

“De wagen is nu veel beter dan in de winter en de oefensessie van vandaag voelde gemakkelijker aan dan die van de voorbije raceweekends. Dat zou normaal gezien een goede indicatie moeten zijn voor het verdere verloop van dit weekend. De reden waarom ik iets trager was dan Jenson, was dat ik een foutje maakte tijdens de lap waarin mijn banden optimaal waren. Ik kon pas in de volgende ronde een mooie tijd rijden, maar de banden waren niet meer even goed.”

Daarnaast verklaarde de Fin dat er in zijn ogen niets veranderd is binnen Lotus na het behalen van twee podiumplaatsen in Bahrein.

“Volgens mij is er niets veranderd; we proberen elk weekend zo goed mogelijk te doorlopen en we hebben na het goede resultaat in Bahrein niets aan onze aanpak gewijzigd. Er was al een heel goede sfeer, dus dat is zeker gebleven.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België