logo
 

Raikkonen: “Ferrari is veel beter dan vorig jaar”

11 maart 2017 — Volgens Kimi Raikkonen bevindt Ferrari zich dit jaar in een veel betere positie dan vorig jaar.


“Ik denk dat iedereen positief is,” blikt Raikkonen terug op de voorbije twee wintertests. “De wagen deed het goed en het gevoel in de wagen zat van bij de eerste dag zowel bij mij als Sebastian goed. Het team heeft tijdens de winter erg goed werk verricht, zowel bij het voorbereiden van de wagen alsook het betrouwbaar maken.”

Ferrari presteerde dit jaar tijdens de wintertests een heel stuk beter dan vorig jaar. Het blijft echter moeilijk om in te schatten wat de onderlinge krachtsverhoudingen tussen de teams zijn.

“Als je het vergelijkt met een jaar geleden dan zijn we nu veel beter en dat op heel wat vlakken. Ik heb echter totaal geen idee waar we ons tijdens de eerste race zullen bevinden. Het is iedere winter hetzelfde verhaal en we zullen het binnen enkel weken weten.”

Volgens Raikkonen heeft Ferrari tijdens de wintertests nog niet getoond waartoe het in staat is en is er zeker en vast nog ruimte voor verbetering.

“We kunnen zeker en vast nog sneller maar dat is het doel niet van testen. Je probeert uiteraard wel zo snel mogelijk te gaan bij alles wat je doet. Er zijn echter heel wat zaken waarnaar je moet kijken en vervolgens kan je proberen om sneller te gaan. Zo zit testen nu eenmaal in elkaar,” besluit Raikkonen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië