Raikkonen: “Ferrari moet orde op zaken stellen”

18 oktober 2018 — Kimi Raikkonen roept Ferrari op om orde op zaken te stellen en een probleemloze GP van de VS af te leveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ondanks de moeilijke periode die zijn team onmiskenbaar doormaakt heeft Raikkonen nog niet alle hoop laten varen en hij gelooft dat Ferrari het Mercedes nog moeilijk kan maken.

De Scuderia zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen en dat was tijdens de GP van Japan niet anders.

Op zaterdag blunderde het team door haar rijders met intermediates de baan op te sturen terwijl het circuit zo goed als droog was. Tijdens de race kregen de rijders met andere problemen te kampen, allebei waren ze betrokken in twee verschillende aanrijdingen en zagen hun race daardoor beïnvloed.

Het is niet de eerste keer dat Ferrari dit jaar de bal misslaat op tactisch vlak en daarom ventileerden zowel Vettel als Raikkonen hun ongenoegen over de boordradio.

“Het is duidelijk dat we alles moeten bekijken want het weekend in Japan was over het algemeen moeilijk,” aldus Raikkonen. “Gedurende het weekend hebben we dingen verbeterd. Het ging beter en beter maar als je alleen het resultaat bekijkt is het natuurlijk verre van wat we wilden.”

“Soms gaan de dingen zo. Hopelijk vallen alle stukjes op de juiste plaats bij de volgende race en staan we weer vooraan. We moeten orde op zaken stellen en hopelijk hebben we dan een weekend met minder problemen de volgende keer.”

Tijdens die tegenvallende periode is Raikkonen teruggevallen naar een vierde plaats in de stand om het kampioenschap, achter Valtteri Bottas. Lewis Hamilton kan dit weekend wereldkampioen worden als hij erin slaagt om acht punten meer te scoren dan zijn rivaal voor de wereldtitel, Sebastian Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België