Raikkonen: “FIA is schuldig aan putdeksel-incident, we leken amateurs!”

26 april 2019 — Kimi Raikkonen is niet te spreken over het incident met het putdeksel tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan. Volgens de Fin is de FIA de grote schuldige.


“Het was overduidelijk verre van ideaal voor iedereen, we leken wel amateurs vandaag,” zei Raikkonen in een reactie op het incident. “Het is aan de FIA om er voor te zorgen dat het circuit er zo goed mogelijk bij ligt. Het lijkt echter wel alsof er ieder jaar ergens putdeksels loskomen of dat er iets anders wegvliegt.”

Raikkonen wijst dan ook duidelijk met een beschuldigende vinger naar de FIA en de manier waarop ze de putdeksels vastmaakte en controleerde.

“Ze zeggen dat ze de putdeksels goed vastgemaakt hadden, dat was bij minstens één putdeksel duidelijk niet het geval. Het is aan hen om ze allemaal te controleren, er zijn hier mensen genoeg om dat te doen. Het is echter voordien nog gebeurd.”

“Gelukkig raakte niemand gewond, maar het incident heeft iedereen vandaag veel tijd gekost, ook voor de mensen die hier naar de oefensessies kwamen kijken,” betreurt Raikkonen het incident. “Dit was verre van ideaal.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België