Raikkonen finisht op het podium: “Het kon nog iets beter”

29 november 2015 — Kimi Raikkonen finishte op zo'n twintig seconden van Nico Rosberg als derde op het podium, al kon het volgens hem misschien nog net iets beter.


Raikkonen kwalificeerde zich als derde voor de GP van Abu Dhabi en dat was ook de plaats waarop hij finishte. De Fin mocht voor het eerst sinds de GP van Singapore nog eens op het podium staan, al moest hij dat wel met rozenwater in plaats van champagne vieren.

Bij Raikkonen overheerst een goed gevoel, ook wanneer hij terugblikt op het voorbije F1-seizoen.

“Ik denk dat het ganse jaar als team redelijk goed is geweest in vergelijking met vorig jaar, zeker ook wat mezelf betreft,” zei Raikkonen na afloop van de race. “De snelheid was er, ik kon alleen door enkele problemen en fouten niet steeds de nodige resultaten neerzetten. Dit weekend was redelijk goed, de wagen presteerde goed.”

“Ik denk dat we tijdens de race een stuk dichter bij de Mercedes-wagens hadden kunnen finishen. We kenden echter een probleem bij een pitstop waardoor we wat tijd verloren. Uiteindelijk vertraagde ik een beetje. Ik denk echter wel dat we over een goede racesnelheid beschikten, ze reden niet echt snel weg van ons. Op sommige momenten reden we zelfs naar hen toe, waarna ze vervolgens weer iets wegreden, maar niet enorm veel. Het is nooit echt leuk om als derde te finishen maar na de voorgaande races is het dat wel. Het kon uiteraard beter maar het is wel wat we voor vandaag verwacht hadden,” besluit Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België