logo
 

Raikkonen geen penalty maar niet gelukkig

15 maart 2015 — Geen penalty maar ook geen punten ondanks een Ferrari die kon meestrijden voor een podiumplek is een bittere pil voor de Fin. Toch wil hij positief blijven en denkt dat de Ferrari in staat moet zijn om dichter op Mercedes te komen. image

Al van bij de start ging het moeizaam en werd hij in de tang genomen door Vettel en vervolgens de Sauber van Nasr. Ondanks een beschadigde bodemplaat en voorvleugel kon hij aansluiting vinden bij de Red Bull van Ricciardo. Maar er voorbij geraken bleek niet eenvoudig.

Na een eerste langzame pitstop zat Raikkonen op een andere strategie dan de koplopers. Een nieuw setje zachte banden en de ene na de andere snelle ronde zorgden ervoor dat hij tot op P5 achter Massa belandde. Maar bij de tweede pitstop liep het helemaal mis.

Raikkonen’s wiel zat niet goed vast en moest in zijn outlap de wagen noodgedwongen aan de kant zetten. “We hadden de snelheid voor een podium. Zonder de problemen hadden we de Williams bijgehaald na de pitstop.” verklaart de Ferrari piloot.

Toch blijft de Fin positief voor de komende races: “Ik ben niet heel gelukkig op dit moment, maar ik geloof dat we in de race niet zo heel ver van Mercedes zitten. Dat hangt natuurlijk ook af van de race en wat zij doen, maar er was te veel tegenslag vandaag.”
“Ik ben er zeker van dat we vooraan kunnen meevechten. Het is dan ook duidelijk dat we onze kwalificatie moeten verbeteren om hun marge daar te verkleinen.”

Ferrari werd na het incident door de stewards onderzocht voor een ‘unsafe release’, maar kreeg hiervoor geen penalty. De FIA kon besluiten dat de wagen niet in onveilige toestand werd aangegeven door het systeem dat men in de pit gebruikte en het team correct op de telemetrie gegevens heeft gereageerd na de aanwijzingen van de pitcrew.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België