logo
 

Raikkonen: “Geld was de belangrijkste reden waarom ik Lotus heb verlaten”

19 september 2013 — Kimi Raikkonen heeft voor het eerst sinds de aankondiging dat hij eind seizoen van Lotus naar Ferrari overstapt met de media gesproken en hij speelde meteen open kaart over de belangrijkste reden van zijn vertrek bij Lotus.

image
En die zijn financieel. Eerder waren er al speculaties en berichten dat het op financieel vlak niet goed gaat met Lotus. De leiding van het team trachtte de berichtgeving steeds te nuanceren, maar Kimi Raikkonen windt er geen doekjes rond.

“De redenen waarom ik het team heb verlaten liggen puur langs de financiële kant en de zaken die ik niet heb gekregen, zoals mijn loon.” aldus Raikkonen tegenover de diverse journalisten in de F1-paddock van Singapore. “Dat is echt een spijtige zaak.”

Er werd Raikkonen ook gevraagd of Lotus iets had kunnen doen waardoor hij toch bij het team zou gebleven zijn en daarop gaf de Fin het volgende antwoord: “Er waren heel wat dingen en ik denk dat ze bij het team weten de welke het waren.”

“Het is hard om te zeggen hoe het zou gegaan zijn indien het was gebeurd, maar ik ben tevreden met mijn beslissing die ik heb genomen,” besloot Raikkonen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België