Raikkonen grijpt net naast polepositie: “Jammer, maar toch tevreden”

29 april 2017 — Kimi Raikkonen mistte op een haar na de polepositie. Hij was op het circuit van Sochi slechts 59 duizendsten (!) trager dan teamgenoot Sebastian Vettel.


Raikkonen vindt het dan ook bijzonder jammer dat hij net naast de polepositie greep. Voor Raikkonen zou het zijn eerste polepositie geweest zijn sinds de GP van Frankrijk in 2008.

“Het is overduidelijk het doel om helemaal vooraan te zijn. Het gevoel zat dit weekend beter maar ik had wat verkeer tijdens mijn outlap toen ik mijn tweede run wou doen. Ik kon de banden dan ook niet zo goed laten functioneren als tijdens mijn eerste run,” blikt Raikkonen terug op zijn kwalificatie. “Het was iets meer tricky, maar het was wel degelijk mogelijk. Ik probeerde het in de laatste bocht te halen maar het was duidelijk niet genoeg.”

“Ik ben meer tevreden dan tijdens mijn vorige kwalificatiesessies, we beschikten vandaag over het materiaal om vooraan te staan. Een 1-2 voor het team is een goed resultaat.”

Tijdens de eerste drie races van het seizoen liep Raikkonen enigszins achter de feiten aan. Vettel presteerde een heel stuk beter dan zijn Finse teamgenoot maar in Sochi lijkt Raikkonen het plots veel beter te doen.

“Het hangt altijd een beetje af van het circuit waarop gereden wordt. Je kan het ene circuit dan ook niet met het andere vergelijken, wat je nodig hebt om snel te zijn kan immers compleet anders zijn. Over het algemeen is het hier echter eenvoudiger,” aldus Raikkonen.

“We zijn het weekend goed begonnen. Ik ben erg blij, we veranderen wat zaken, verbeterden wat dingen en dat maakt uiteindelijk het verschil,” besluit de Fin.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België