Raikkonen heeft brute pech

17 maart 2012 — Kimi Raikkonen leek goed op dreef. De 'Iceman' leek ontdooid in Melbourne en men maakte nu al gewag van een geslaagde comeback... tot zijn laatste run in Q1. De Fin maakte een klein foutje en het team maakte een misrekenening in hoeveel tijd er nog was om nog een rondje te rijden. Zodoende kwam Kimi enkele seconden tekort om nog een snel rondje te rijden. Hij start morgen achter ex-ploegmaat Felipe Massa, op een 18de plaats.

In zijn bekende stijl analyseerde hij zelf wat er misging, en de koning van het sarcasme in de Formule-1 sprak als volgt: “Vandaag liep niet zoals gepland. Er was niets mis met de wagen; ik maakte een fout, en er was een communicatieprobleem met het team zodat er niet genoeg tijd was om nog een rondje te rijden. Dat kostte me een goede positie in de kwalificatie, maar zo lopen de zaken nu eenmaal.”

Romain Grosjean bewees dat er meer dan genoeg snelheid in de Lotus zit, dus daar ligt het probleem niet. Dat beaamt teamgenoot Raikkonen.

“We moesten met gemak in Q2 en Q3 geraakt zijn. Ok, het is niet de beste startpositie, maar ik zal proberen dat recht te zetten in de race. Er is meer dan genoeg snelheid in de wagen”

Over de besturing, waar de Fin gisteren niet volledig tevreden mee was, zei hij het volgende: “De besturing was goed. Het is niet perfect zoals ik het wil, maar het beïnvloedt mijn rijstijl niet al te veel. Het is duidelijk dat we verder kunnen geraken dan de 18de plaats, dus we zien wel wat er gebeurt.”

Hopelijk lacht hij morgen meer dan vandaag…

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België