Raikkonen heeft geen haast om over zijn F1-toekomst te beslissen

28 augustus 2012 — Er is nog steeds geen duidelijkheid over de toekomstplannen van Kimi Raikkonen en ook de Fin zelf wil voorlopig geen beslissing nemen.

Kimi Raikkonen maakte dit seizoen erg verrassend zijn comeback. De Fin heeft een contract van één seizoen bij Lotus en tot nu toe wist Raikkonen erg mooie resultaten neer te zetten.

Het opent natuurlijk de deur naar een mogelijke contractverlenging maar de Fin werd ook meermaals aan ondermeer het tweede zitje bij Ferrari gelinkt. Raikkonen zelf voelt zich echter zeer goed bij Lotus maar desondanks wil hij voor het einde van het seizoen geen beslissing nemen.

“We moeten eerst naar dit jaar kijken en ik wil iedere race mijn uiterste beste doen,” zei Raikkonen tegenover Autosprint.

Op zich wil Raikkonen alle mogelijkheden voor volgend seizoen openhouden. Logisch, want de Fin wil volgend seizoen een zo goed mogelijk racezitje en het is niet omdat Lotus dit seizoen goed presteert, dat het ook volgend seizoen nog goed zal presteren of zich zelfs nog zal kunnen verbeteren.

“Je kan een seizoen goed presteren, maar we hebben in het verleden reeds gezien dat zelfs de grootste teams het jaar nadien het een stuk moeilijker kunnen hebben. Je denkt dat je steeds beter wordt, maar je weet het uiteindelijk nooit. Het is niet eenvoudig om een snelle wagen te maken en soms kunnen de kleinste details ervoor zorgen dat je de goede of slechte richting uitgaat,” besluit Raikkonen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België