Raikkonen: “Het is leuk dat de F1 minder voorspelbaar is geworden”

20 april 2018 — Kimi Raikkonen reed al enkele sterke races dit seizoen, ook al moest hij enkele malen duidelijk in dienst rijden van Sebastian Vettel. De Fin vindt het bovendien ook leuk dat de F1 een heel stuk minder voorspelbaar is geworden.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Drie races ver in het seizoen staat Sebastian Vettel aan de leiding in het kampioenschap en heeft Mercedes nog geen enkele race gewonnen. Inderdaad, de F1 is dit jaar een heel stuk minder voorspelbaar geworden.

Ook na drie races blijft het moeilijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen in de Formule 1 liggen. Kimi Raikkonen vindt dat een goede zaak en uiteraard zullen ook heel wat F1-fans dat vinden.

“Het is moeilijk om te zeggen hoe de pikorde is,” vat Kimi Raikkonen de huidige situatie in de Formule 1 samen. “Wie je het ook vraagt, het is moeilijk om daar een antwoord op te geven.”

De GP van China was niet echt representatief voor de krachtsverhoudingen in de Formule 1. De safety car zorgde er immers voor dat Red Bull de race kon winnen, al hadden Ricciardo en Red Bull dat waarschijnlijk niet kunnen doen indien er geen safety car zou geweest zijn.

“Het resultaat in China werd vooral bepaald door het feit of je over betere banden dan de anderen beschikte, of je je daarmee kon onderscheiden van de anderen.”

“Het maakte overduidelijk een groot verschil, net als dat ook de safety car een groot verschil maakte.”

Volgens Raikkonen zit er bijzonder weinig verschil tussen de topteams.

“Op het vlak van pure snelheid, wanneer iedereen tijdens de race met dezelfde banden rijdt, is het moeilijk om te zeggen wie het snelst is. Ik denk dat het voor iedereen zeer leuk is om te zien. Niemand weet immers wat er zal gebeuren en wie het snelst is,” besloot Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België