Raikkonen: “Het is zinloos om een schuldige aan te wijzen”

18 september 2017 — Volgens Kimi Raikkonen is het compleet zinloos om een schuldige aan te wijzen voor de crash bij de start van de GP van Singapore.


Raikkonen geraakte bij de start betrokken bij een aanrijding met Max Verstappen en teamgenoot Sebastian Vettel. Uiteindelijk was ook Fernando Alonso nog een slachtoffer. Er zijn verschillende meningen over wie de schuldige is voor de crash. De stewards oordeelden alvast dat het een race-incident was en ook volgens Kimi Raikkonen heeft het weinig zin om iemand met de vinger te wijzen.

“Er zijn altijd verschillende meningen,” aldus Raikkonen. “Ik denk niet dat ik iets had kunnen doen om het te vermijden.”

“Ik maakte een goede start, werd vervolgens aangereden en mijn race was voorbij. Ik wist waar Verstappen was, ging voorbij en werd vervolgens achteraan geraakt.”

Volgens Raikkonen maakt het weinig uit wie of wat de oorzaak is van de startcrash, het resultaat blijft immers hetzelfde en dat is een dubbele opgave voor Ferrari.

“Wat de oorzaak ook is, er verandert niets aan het resultaat. Hoe je er ook naar kijkt, de resultaten zijn wat ze zijn. Er verandert niets dus het is zinloos om één iemand met de vinger te wijzen,” besluit de Fin.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië