Raikkonen: “Het team wist al in China dat er problemen met de voorvleugel waren”

29 april 2019 — Amper enkele uren voor de start van de GP van Azerbeidzjan werd Kimi Raikkonen gediskwalificeerd. De Fin moest daardoor helemaal achteraan starten maar volgens Raikkonen wist Alfa Romeo al sinds China dat er problemen waren met de voorvleugel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@sauberf1team) op

De voorvleugel van de Alfa Romeo-bolide van Raikkonen slaagde niet in een test die de doorbuiging van de voorvleugel meet. De afwijking van het doorbuigen viel niet binnen het technisch reglement, waardoor Raikkonen gediskwalificeerd werd en vanuit de pitlane moest starten.

De knappe kwalificatie van Raikkonen, waarbij hij normaal van op de achtste plaats aan de race mocht beginnen, werd daardoor tenietgedaan.

Raikkonen meent dat het team al in China het probleem met te veel doorbuigen van de voorvleugel detecteerde maar dat er onvoldoende tijd was om tegen de race in Azerbeidzjan een oplossing te hebben.

“Ik weet niet wat er gebeurd is, ik heb pas deze ochtend bericht gekregen,” zei Raikkonen op zondag.

“Tijdens de voorbije race had ik tegen het einde een probleem met een gebroken steun op de voorvleugel en we verloren downforce. Vermoedelijk is er iets gelijkaardig gebeurd.”

“We wisten van de voorgaande race dat we dergelijk probleem hadden maar we hadden niet voldoende tijd om een nieuwe te produceren. Dit is wat je dan krijgt. Het zorgt er zeker en vast niet voor dat we sneller zijn maar zo zit het reglement nu eenmaal in elkaar. Het is eerlijk voor iedereen,” besloot Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België