logo
 

Raikkonen hoopt dat een goede ‘tow’ helpt om Mercedes bij de start in te halen

30 september 2018 — Kimi Raikkonen kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Rusland. De Fin rekent echter op een goede 'tow' om bij de start eventueel beide Mercedes-bolides in te halen.

De polepositie veroveren is zeer belangrijk om een goed resultaat te behalen tijdens de race. Op het circuit van Sochi is er echter een lang recht stuk richting de eerste bocht. Raikkonen hoopt dat Ferrari kan profiteren van een goede slipstream om Mercedes aan te vallen bij de start.

“Doordat er zo’n lang recht stuk is na de start kan je een goed ‘tow-effect’ verkrijgen wanneer je goed start,” aldus Raikkonen. “We zullen zien hoe het loopt, het is hier vaak redelijk hectisch in de eerste bocht. We zullen proberen om goed te starten en zien waar we uitkomen.”

De kwalificatie verliep trouwens niet probleemloos voor Raikkonen. De Fin werd immers even gehinderd door een Mercedes.

“Ik was bezig aan een redelijk goed rondje maar plots was er een Mercedes die vertraagde en die had mij vlotter kunnen laten passeren. Ik blokkeerde mijn wiel en vervolgens zat het rondje er eigenlijk op. Tot dan was het echter een redelijk goed rondje. We gingen derde of vierde worden, het maakte dan ook geen enorm groot verschil,” besloot Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België