Raikkonen: “Ik beleef nog steeds plezier aan de F1, aan de rest iets minder ...”

18 december 2017 — Ook komend seizoen zullen we Kimi Raikkonen nog steeds in de Formule 1 zien racen. De Fin begint dan aan zijn achtste seizoen voor de Scuderia en hij beleeft naar eigen zeggen nog steeds veel plezier aan de F1.


Met een vierde plaats in het wereldkampioenschap moest Raikkonen het voorbije seizoen overduidelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot Sebastian Vettel. De Duitser finishte het seizoen als tweede in het kampioenschap en behaalde 112 punten meer dan zijn Finse teamgenoot.

Toch mag Raikkonen zich opmaken voor zijn achtste seizoen bij Ferrari, iets dat weinigen halverwege het seizoen hadden verwacht. Volgens heel wat insiders leek Ferrari immers aan te sturen op een vervanger voor Raikkonen. Raikkonen zal echter ook komend seizoen voor Ferrari racen, iets waaraan de Fin naar eigen zeggen nog steeds enorm veel plezier beleeft.

“Ik beleef nog steeds erg veel plezier aan het racen, aan al de rest beleef ik veel minder plezier,” waarmee Raikkonen nogmaals onderstreept dat hij liever racet en niet echt houdt van allerlei verplichtingen naast de baan.

Raikkonen zou zich veel liever voor de volle honderd procent op het racen concentreren, terwijl er uiteraard ook heel wat andere verplichtingen zijn, waaronder die voor de sponsor van het team.

“Je brengt als rijder veel meer tijd door tijdens allerlei meetings en andere dingen dan het racen, maar dat is oké. Zo lang het racen maar het belangrijkste is ben ik gelukkig en beleef ik plezier.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

image


Verwante nieuwsitemsF1Journaal Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze acties en wedstrijden. Vul hieronder uw emailadres in: