Raikkonen: “Ik bevond me in niemandsland”

26 maart 2017 — Kimi Raikkonen, we hebben hem niet vaak in beeld gezien tijdens de race, al was de Fin wel goed voor de vierde plaats. Zelf is Raikkonen enigszins teleurgesteld over zijn race.


Je teamgenoot zien winnen en zelf als vierde over de finish komen, meteen de reden waarom Raikkonen teleurgesteld is over zijn race van vandaag.

“Het is een beetje teleurstellend waar ik ben gefinisht maar we weten wat ons te doen staat,” zei Raikkonen na afloop van zijn race. “We hebben de finish ten minste gehaald, dit na enkele jaren dat we dat hier niet deden. Het is echter niet de ideale start.”

“Dit is niet honderd procent wat we gewild hebben maar dit resultaat wil ik zeker mee naar huis nemen. Ook al is het een beetje teleurstellend, ik ben blij dat we gedurende het weekend heel wat dingen begrepen hebben.”

Raikkonen beseft echter ook dat het voor Ferrari wel degelijk een goed raceweekend is geweest, ook al had hij wat hemzelf betreft op meer gehoopt.

“Dit is slechts één van de vele races en we moeten gewoon alles op de juiste plaats krijgen en van daaruit verder gaan. We beschikken over een sterk pakket. Het was een goede race voor het team. We hebben de eerste race gewonnen dus er zijn heel wat goede zaken die we kunnen meenemen. We beschikken over een mooie basis waarop we verder kunnen bouwen,” besluit Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België