logo
 

Raikkonen: “Ik heb het verkloot tijdens de kwalificatie ”

29 april 2018 — Kimi Raikkonen leek gisteren lange tijd op weg naar de polepositie. De Fin reed paarse sectortijden maar in de laatste sector ging het in de laatste bocht voorafgaand aan het lange rechte stuk fout. Raikkonen was na afloop van de kwalificatie dan ook bijzonder teleurgesteld.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Mijn fout kwam niet door de wind,” zei Raikkonen. “Ik maakte zelf een fout. Die fout kostte me heel wat plaatsen en het was dan ook geen mooie manier om het rondje te beëindigen.”

“Ik kende geen problemen, ik deed het bij het ingaan van de bocht iets rustiger aan omdat het heel de dag tricky was door de wind. Ik weet niet wat er gebeurde, plots ging ik dwars. Ik kon de wagen opvangen maar toen wist ik al dat de pole was gaan vliegen. Vanaf daar moet je immers volgas gaan over het volledige rechte stuk om je rondje te beëindigen.”

Wanneer het er echt toe doet moest Raikkonen door zijn fout opnieuw Vettel voor zich dulden.

“Het is erg teleurstellend,” zei Raikkonen tegenover ‘Motorsport.com’ over het feit dat hij opnieuw in Q3 verslagen werd door Vettel. “Ik ben al enkele keren teleurgesteld. Het is vandaag opnieuw een ander verhaal maar wat kan je doen? Ik kan alleen terugblikken. Het is pijnlijk.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België