logo
 

Raikkonen: “Ik moet me geen zorgen maken, dat doen anderen al”

26 februari 2016 — Kimi Raikkonen blikt redelijk tevreden terug op de eerste testweek, ook al verloren hij en Ferrari kostbare tijd op de derde testdag. Toch maakt Raikkonen zich geen zorgen over het feit dat Ferrari heel wat minder kilometers wist af te leggen dan Mercedes.


“Waarom zou ik me zorgen moeten maken?” aldus Raikkonen. “Het is iets dat sommige andere mensen doen, wij doen gewoon ons ding. We hadden uiteraard graag meer ronden gereden.”

“Dat maakt nu eenmaal deel uit van het testen en we maken ons klaar om te racen. Indien er problemen zijn of dingen die we moeten wijzigen of uitproberen dan zullen we dat doen. Het is aan ons om er voor te zorgen dat we er klaar voor zijn om te beginnen racen.”

“Net zoals altijd met een nieuwe wagen zijn er dingen die je moet uitproberen en testen. Je moet echter op veilig spelen en alles goed controleren. Dat vraagt tijd en is soms jammer, maar het is beter om alles goed te controleren dan tegen een groot probleem aan te lopen omdat je alles niet gecontroleerd hebt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België